skejter

im. m    koji se vozi na skateu (skejtu), koji se bavi skejtanjem; v. skater


Kada steknu iskustvo, sami će «dobiti feeling» koja im daska odgovara – objasnio je Marko Zubak (22), skejter od svoje 13 godine. Skejtati se može svugdje, objašnjava Marko, no «novopečenim» je skejterima preporučljivo dane isprobavaju odmah stube, rukohvate i slične «nemoguće» zahvate, nego da vježbaju po glatkim betonskim površinama.

Nama starijim je lakše jer smo navikli na nemoguće uvjete, pa nam je to i najveći izazov – rekao je Marko, dodavši da kada vidite kada vidite «crnilo» na rubovima betonskih zidića, znajte da je tuda «prošao» skejter. Crnilo je samo vosak kojim podmazuju površine kako bi lakše «klizili» po njima.

JL, 07.05.2002.


Danny León, svjetski poznati skejter, nedavno je postao internetska senzacija kada se prerušio u djedicu i svojim skejterskim sposobnostima impresirao okupljene promatrače.

www.net.hr, 06.07.2015.


        skejteru

Mladom skejteru Antoniju Šestanu (14) nije smetao jučerašnji prohladni i vjetrovit dan, pa ga je iskoristio za izvođenje vratolomija na svojoj dasci na prostoru ispred muzeja Mimara.

JL, 22.03.2004.


        skejteri

Od džamije do Mimare ulicama vozili skejteri i obilježili svoj dan

www.vecernji.hr, 21.06.2013.


Skejteri izigrani: Nemaju pojma da skate park ide s Bundeka na Savicu

www.vecernji.hr, 11.03.2014.


Skateboarding se može doživljavati kao angažirana, urbana umjetnost i neintencionalni performans, u čemu je posebno bitna DIY (do it yourself) praksa i činjenica da skejteri sami grade skate parkove, iskorištavaju i revitaliziraju napuštene prostore kao što je to slučaj u riječkoj Harteri.

www.rifmagazin.novilist.hr, 07.06.2015.


        skejtera

Riječ je o retrospektivi splitske skate scene. Naime, kroz priče tridesetak najutjecajnijih skejtera u gradu, te starim snimkama iz 1988. godine pokušat ćemo objasniti kako je nastajala jedna nova subkultura, kažu u ‘Atlantisu’

www.slobodnadalmacija.hr, 27.07.2008.


       skejtere

Podržite svoje lokalne skejtere!

Ipak, tu je i akcijau koju se isplati uložiti koju kunu. Naime, izrađena je posebna serija SC Pool t-shirta namijenjena prikupljanju love za izgradnju SC Skate plaze!

www.tportal.hr, 18.04.2013.


Još od prošloga ljeta, kad im je obećano da će park dobiti na Bundeku, nakon što im je onaj unutar SC-a srušen, skejtere nitko nije zvao zbog toga projekta, pa ih je tim više iznenadila Bandićeva najava da će gradnja biti na Savici.

www.vecernji.hr, 11.03.2014.


        skejterima 

Skejtati se može svugdje, objašnjava Marko, no «novopečenim» je skejterima preporučljivo dane isprobavaju odmah stube, rukohvate i slične «nemoguće» zahvate, nego da vježbaju po glatkim betonskim površinama.

JL, 07.05.2002.


Prvi dan ljeta skejterima je jedan od najdražih jer se diljem svijeta slavi Go skate day – svjetski dan skateboardinga.

www.vecernji.hr, 21.06.2013.


Katarina Podobnik, moderatorica programa organiziranog s ciljem razbijanja predrasuda o skejterima, na početku večeri podsjetila je na razvoj skateboardinga čija je povijest započela 40-ih godina prošlog stoljeća u Americi kao alternativa surfanju, da bi 70-ih i 80-ih godina ušla u popularnu kulturu širom svijeta.

www.rifmagazin.novilist.hr, 07.06.2015.