skate

pridj.    koji se odnosi na skateboard, skateboarding (skejt, skejtanje); v. skejt


skate film

Za otprilike mjesec dana, u sklopu “Atlantis summer challengea”, u kinu Central premijerno će se prikazati dokumentarni film “Skate – forever”, za sada jedini skejt film u Hrvatskoj u režiji Dragana Đokića, studenta splitske Akademije, koji opisuje dvadesetogodišnju povijest skejtanja u Splitu.

www.slobodnadalmacija.hr, 27.07.2008.


skate kultura

Skate kultura proteklog se vikenda uselila u Mali salon na Korzu. Za neke ne-kultura, za druge supkultura, a za treće kultura, ona je uvijek negdje između, u međuprostoru pa je tako nazvano i dvodnevno događanje njoj posvećeno.

www.rifmagazin.novilist.hr, 07.06.2015.


skate park

Iz Grada poručuju da skate park ide ove godine, na području zone sporta i rekreacije na Savici, nasuprot Bundeku.

www.vecernji.hr, 11.03.2014.


skate plaza

otvoreni prostor za skejtere

Ipak, tu je i akciju koju se isplati uložiti koju kunu. Naime, izrađena je posebna serija SC Pool t-shirta namijenjena prikupljanju love za izgradnju SC Skate plaze! Kupite li jednu majicu za 80 kn donirali ste vreću cementa i kolica pijeska ekipi iz Sretne Kuće koja će je volonterski izgraditi! Ono, ako se ikad isplatilo izravno pomoći vlastitu scenu, onda je to sad!

www.tportal.hr, 18.04.2013.


Paralelno se slavilo i u SC-u gdje je bilo otvorenje skate plaze koju su prijašnjih mjeseci volonterski uređivali skejteri, a tijekom večeri gledao se film Neverending story u MM centru. Noć je završila, naravno, vožnjom te uz zabavu i muziku.

www.vecernji.hr, 21.06.2013.


skate rampa

TONY HAWK ima 40 godina i još uvijek drži titulu najboljeg skateboardera na svijetu. Trenutačno se nalazi u Australiji, gdje čini čuda na četiri kotača bacakajući se po skate rampama duž plaže Bondi, pogotovo na svojoj najdražoj Ring of Fire.

www.index.hr, 21.03.2009.


skate scena

Riječ je o retrospektivi splitske skate scene. Naime, kroz priče tridesetak najutjecajnijih skejtera u gradu, te starim snimkama iz 1988. godine pokušat ćemo objasniti kako je nastajala jedna nova subkultura, kažu u ‘Atlantisu’

www.slobodnadalmacija.hr, 27.07.2008.


skate shop

Tek krajem devedesetih prošlog stoljeća ponovno dobijamo skate shop, organiziraju se prva natjecanja, a na korištenje smo dobili i baštu hotela “Ambasador”, što je za nas bilo ravno čudu.

www.slobodnadalmacija.hr, 27.07.2008.