single

pridj.       koji se odnosi na osobu koja nije u braku ni u vezi


Zašto je dobro biti single

Ljeto je i toliko predivnih zalazaka sunca i možda si misliš kako bi bilo kul gledati ih s nekim u koga si zacopan/a. Iako i veza ima svojih prednosti, itekako ih ima i samački život, pa je dobro prisjetiti se svih pluseva koje on donosi!

www.tportal.hr, 24.07.2008.


Ovih 8 rečenica sve single osobe mrze čuti!

Vjerojatno svojoj single frendici želiš samo najbolje kada joj s vremena na vrijeme daš poneki savjet kako da pronađe dečka. Možda ne bi bilo loše da to prestaneš raditi…

www.cool.24sata.hr, 25.12.2016.


singl

Ako ste jedna od onih nesretnica (ili nesretnika) kojima bake i majke na odlasku s nedjeljnog ručka tiho dobace da će moliti za vas jer a) nemate partnera, b) niste u braku ili c) nemate djece, mogao bi vas utješiti podatak da ne samo da niste osamljeni nego ste potpuno u skladu s trendom. Prema posljednjim istraživanjima, broj singl osoba, posebno onih koje pripadaju naraštaju milenijaca (rođenih u posljednja dva desetljeća prošlog stoljeća) raste ubrzanom stopom. U Americi, konkretno, broj neoženjenih odnosno neudanih najveći je u povijesti, a čak sedam od deset milenijaca nikad nije bilo u braku i ne planira uskoro biti.

www.lider.media.hr, 22.12.2016.