borkinja

im. ž     1. koja vrši vojničku službu; 2. žena borac za ljudska i ženska prava; 3. koja se bavi borilačkim sportom


1.

Prvo mjesto (i 10.000 kuna) zaslužio je Vilim Pantlik za riječ naplatnica (zamjena za naplatna kućica), drugo (5000 kn) Slavko Perković za riječ opuštaonica (zamjena za wellness) i treće (3000 kn) Ljiljana Mitoš za riječ borkinja (žena borac).

www.vecernji.hr, 09.04.2008.


Borkinje protiv ISIS-a: Zbog njih ratnike ISIS-a „djevice ne čekaju u raju“

O tome među ostalima svjedoče Rangeen Majeed, 32-godišnja pukovnica i Chelan Shakwan, osam godina mlađa vojnikinja. Na hrabre žene ovih su dana podsjetili britanski mediji, a u kratkom videu opisat će svoje zadaće u vojsci i izazove koje takav poziv nosi sa sobom.

www.lupiga.com, 23.09.2015.


2.

Borkinja za ženska prava zanemarila prava invalida

Mr. sc. Klara Grahovac potpredsjednica je i Kluba žena IDS-a i dulje je vrijeme vrlo aktivna u borbi za ženska prava, barem sudeći po sudjelovanju na skupovima i seminarima. Podsjećamo da su tzv. ženska prava samo dio ukupnih ljudskih i građanskih prava, u koja, pak, spadaju i prava osoba s invaliditetom.

www.ipress.rtl.hr, 23.12.2010.


3.

Pogledajte kako je UFC borkinja Paige VanZant obarala seksepilom

Sjajno je odradila svoj drugi nastup u Plesu sa zvijezdama.

www.vecernji.hr, 29.03.2016.


Seksi UFC borkinja opet je u ringu, pogledajte kako je nokautirala protivnicu

Paige VanZant jedna je od najzgodnijih borkinja u UFC-u, a nakon pretrpljenog nokauta u prosincu prošle godine, ponovno se vratila u ring i pokazala da je spremnija nego ikad, izvještava Jutarnji list.

www.slobodnadalmacija.hr, 28.08.2016.