brand

im. m      proizvod pod zaštićenim imenom; imidž ili identitet proizvoda, usluge i sl.


Kao što je u modnom svijetu brand Calvin Klein sinonim za vrhunski odjevene muškarce i žene, satovi marke cK predstavljaju pravu revoluciju u području tehnologije.

Lifestyle, Globus, Izazov proljeća, proljeće/ 2004.


Patricija i Mikula, dvoje mladih urbanih ljudi, u život kreću Minijem, automobilom koji je lani osvojio titulu trećeg globalnog branda, nakon Googlea i Applea, što i nije neko posebno iznenađenje kad se zna da iza kultnog automobila stoji superiornost BMW grupacije.

Lifestyle, Globus, Izazov proljeća, proljeće/ 2004.


Iako je Zagreb postao tržišno otvoren grad, u kojem stanuje sve više svjetskih modnih brandova, Vedriš i dalje njeguje tradiciju šivanja odijela po mjeri u Krojačkom salonu Danijel u Staroj Vlaškoj.

Lifestyle, Globus, Izazov proljeća, proljeće/ 2004.


  1. međunarodni dani marketinga
  • Snažna komunikacija za jake brandove

JL, 27.01.2004.


Zarada je najvažnija, a ona ovisi upravo o genijalcima i vizionarima poput Toma Forda, čije ideje kroje kolekcije za kojima svijet luduje. Biznis koji se vrti oko tih imena, koja su ujedno i brandovi, vrlo je unosan, pa tako se ovih dana u kući Gucci zabrinuto češkaju po glavama i razmišljaju o tome tko bi mogao naslijediti Forda i De Solea.

JL, 20.11.2003.


Croata najjači među brandovima, nudi posebne pogodnosti za korisnike American Express kartica.

American kreditna kartica – 12/ 2003.


Na tržištu vlada velika konkurencija te je ono preplavljeno stranim brandovima. Stranci za razliku od nas, o tome vode brigu već godinama. Stoga je važno usvojiti znanja kako bi od proizvoda mogli napraviti brand i biti privlačniji od drugih”, naglašava Karlo Stojčević iz RedPointa.

Možete imati odličan proizvod, no to opet ne znači da imate brand. Brand je ono što odvaja vaš proizvod od drugih i čini ga privlačnijim onima kojima ga želite plasirati.

www.vecernji.hr, 07.04.2015.


brand menadžer    stručnjak koji upravlja određenim proizvodom s posebnim zaštitnim znakom

2. BRAND MANAGER (m/ž) – 1 izvršitelj

Mjesto rada: Zagreb

Glavna područja odgovornosti:

  • Osmišljavanje i provedba strategije brandova te godišnjeg marketing plana kao preduvjeta za postizanje planiranih prodajnih ciljeva i tržišnih udjela

www.moj-posao.net, 28.01.2016.


brand mandžment     promoviranje određenoga proizvoda s posebnim zaštitnim imenom

Marketinška agencija Lowe Lintas Digitel osnovana je 1994. godine, a danas ima 85 zaposlenika. Ona u Hrvatskoj zastupa međunarodnu tvrtku Lowe Lintas & partneri, a cijela Digitel grupa najveći je komunikacijski holding u Hrvatskoj koji obuhvaća djelatnosti oglašavanja, media buyinga i planiranja, public relationsa, marketinga događanja, interaktivne komunikacije, analize tržišta, brand menadžmenta, poslovnog savjetovanja, produkcije i izrade cjelokupne medijske strategije.

JL, 06.12.2001.


brand name       zaštitno i zaštićeno ime proizvoda ili skupa proizvoda

Tom prigodom priređena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bilo prijenosno računalo Gericom, koje je na samom vrhu prodanih brand name prijenosnika u Hrvatskoj i Europi.

JL, 15.11.2003.


fashion brand   modni proizvod; modna marka (zaštitni znak)

Švedski fashion brand Kriss odlikuje se vrhunskim materijalom

Za zimu jakne i parke, krznene ili punjene perjem

Tkalča News, br. 8, 2004.