in

pridj.     koji je u trendu, u tijeku s modnim i dr. trendovima


Što je In

Većinu bih potrošio na tehničke novotarije, primjerice kompjutor kakav još ni Bush nema, a dio bi ostavio u nekom CD shopu na osam katova.

Revija Jutarnjeg, 17.04.2003.


Čarijin je roman idejno svjež, neopterećen domaćim “in” i “out” književnim modelima, prostorno izmješten, ali čvrsto upletenu probleme aktualnog vremena.

JL, 27.01.2004.


Novi trend, prema kojemu je hrvatska moda ‘in’, pokrenuli su žuti tisak i sumnjivi hrvatski celebrityji, a lansirao je talentirane modne dizajnere koji mogu stati uz bok svjetskima

Imati Pradinu torbicu ili cipele Marca Jcobsa u Hrvatskoj odjednom nije bilo više toliko “in” kao ponijeti torbu Roberta Severa na ramenu ili obući cipele iz Ledenkove radionice.

JL, 26.05.2007.


Tapkaš gradom, mjesečne rate odzvanjaju od okolnih zidova, a ti zbrajaš imaš li dovoljno za dva deci mineralne u šminkerskom lounge baru za koji ti je frendica rekla da je ‘in’.

www.tportal.hr, 12.10.2008.


Kožne bajkerske jakne, kakve su bile in 80-ih, također su se vratile na scenu.

www.tportal.hr, 04.11.2008.


Zaboravite ‘ombre’, evo kakvi su pramenovi sada ‘in’

www.tportal.hr, 10.05.2015.


in zvanje 

zanimanje u skladu sa suvremenim trendovima i potrebama

Poznato je da se velike kompanije poput Ericsson Nikole Tesle, Končara, Siemensa ili drugih telekomunikacijskih kuća međusobno nadmeću tko će od njih pridobiti više elektrotehničara, informatičara ili drugih in zvanja.

VL, 16.01.2002.