gaming

igranje računalnih i videoigara; igranje igara uloga


Iako gaming možda na prvi pogled uopće ne izgleda kao pravi posao, to nije baš tako. Da bi vas ljudi platili da igrate trebate biti najbolji, a da biste bili najbolji trebate jako puno vježbati. Ruiz vježba čak 10 sati na dan uz tek pokoju pauzu. Ruiz danas ima 23 godine, što je za profesionalnog gamera već dosta, jer većina ih odlazi u mirovinu s 25 godina. Ruiz i nakon gamerske karijere planira ostati u SAD-u i posvetiti se programiranju ili dizajniranju igara.

www.vecernji.hr, 25.05.2015.


gaming konzola

elektronski uređaj za igranje računalnih i video igara

Kratki vodič kroz evoluciju gaming konzola: 1967 – 2015

Video gaming je doživio nevjerojatnu transformaciju od ranih dana Ponga i Pac mana. Današnje interaktivne konzole s 3D grafikom nam donose gaming na jednoj sasvim novoj, donedavno potpuno nezamislivoj razini.

www.vecernji.hr, 01.07.2015.


gaming laptop 

prijenosno računalo prilagođeno igranju igara

Koji gaming laptop uzeti?

Osim vrhunskih grafičkih kartica, ‘ispod haube’ gaming laptopa možete očekivati Intelov i5 procesor barem treće generacije ili u velikoj većini slučajeva potentni i7, veću količinu radne memorije i bolje hlađenje nego kod uobičajenih modela.

www.vecernji.hr, 17.06.2015.


gaming prijenosnik

prijenosno računalo prilagođeno igranju igara

Kao i kod stolnih računala, gaming prijenosnici su posebno konfigurirani za svoju namjenu, ne radi se o ‘civilnim’ izvedbama koje viđamo svaki dan po stolovima ureda i domova.

www.vecernji.hr, 17.06.2015.