ikona

im. ž     sličica na računalnom zaslonu koja predstavlja neki program; istaknuta javna osoba ili stvar koju se smatra vrijednom štovanja, npr. osoba čiji se način života, modni stil, stavovi slijede


Putem SMS-a korisnicima je omogućen download melodija i logotipova, a kako telefon dolazi s određenom količinom predefiniranih zabavnih sadržaja, korisniku neće biti teško ovom uređaju dati djelić osobnosti. Kretanje kroz izbornik i predizbornike ovog uređaja olakšavaju grafičko sučelje s animiranim ikonama i središnja navigacijska tipka.

Dnevnik, 03.03.2004.


Nogometaši nove ikone modnog stila

Od Giorgia Armanija do Dolce&Gabbane, od Donatelle Versace do Vivienne Westwood, dizajneri kojI su pokazali svoje pret-a-porter kreacije za muškarce u sezoni jesen/zima, 2004./2005., doslovce su se udvarali europskim nogometnim herojima.

– Oni su nove ikone modernog stila: mladi, često i zgodni i jako, jako bogati- rekao je Stefano Gabanna koji je zajedno s partnerom Domenicom Dolceom posvetio knjigu “Nogomet” nogometu i igračima.

JL, 14.01.2004.


gastro ikona 

Daniela Kramarić, sommelierka svjetskog ugleda, božićni je menu koncipirala na gastro ikonama primorskog podneblja.

Lifestyle, Globus, zima/ 2004.


modna ikona

(…) poput Skin, modne ikone i (…)

Lifestyle, Globus, zima/ 2004.


life-style ikona

Tijekom zaključivanja argumenata tužiteljstva u slučaju Marthe Stewart, utvrđeno je da je optužena američka life-style ikona već prije sastanka s federalnim istražiteljima kanila lagati o svojoj prodaji dionica ImClone Systemsa.

Dnevnik, 03.03.2004.