bluetooth

im. m    bežično povezivanje elektronskih uređaja (mobilnih telefona, računala) kratkoga dosega


Bluetooth

Poseban je pomak u cijeloj priči napravio Ericsson, koji uz klasičan «hands free» set vlasnicima njegovih mobilnih telefona nudi i Bluetooth. To je standard koji je razvijen za bežični prijenos podataka radiovalovima.

JL, 23.07.2002.


Bluetooth je pravi, “neskresani”, što u praksi znači da može služiti i za umreživanje s drugim računalima. Doduše, ugrađeni wireless pruža daleko veće brzine jer spada u 802.11b / g klasu, …

VL, 27.01.2004.


Zanimljivosti izvedbe leže i u ekskluzivnim prekidačima za isključivanje napona baterije i Bluetooth funkcije.

Jedna od zanimljivosti ovog uređaja jest i jednostavno kretanje izbornikom uz pomoć joysticka. SX1 ima gotovo sve: integriranu VGA kameru, fotoalbum, Bluetooth tehnologiju, video player, MP3 player, FM radio, USB, pristup internetu putem GPRS-a i WAP 2.0 browsera s podrškom za xHTML, i naravno, MMS, EMS, polifone melodije i zanimljive igrice. Niz poslovnih aplikacija

Lifestyle, Izazov proljeća, Globus, 2004.


               Bluetootha

Prijemnik je prilagođen za povezivanje s računalom i digitalnom kamerom, ima USB priključak i ulaz za memorijsku karticu, pa na njemu možete pregledavati fotografije i gledati vaš kućni video. Uz to na njemu možete slušati glazbu – podržava sve standardne formate – i reproducirati DVD te povezati s iPod-om i preko Bluetootha s mobitelom.

Gloria IN, 09.09.2006.


                 Bluetoothom/bluetoothom  

Interaktivni uređaj veličine pagera nudit će 3D igre, SMS poruke, MP3 muziku, video, ugrađenu digitalnu kameru i GPS. Također će biti opremljen Bluetoothom za korištenje u višekorisničkim igrama, prihvaćat će MMC kartice i dodatni pribor.

JL, 26.11.2003.


Osim prekrasnog dizajna, 7370 se može pohvaliti fotoaparatom razlučivosti 1,3 megapiksela i dvoinčnim zaslonom, stereozvučnicima i bluetoothom.

Gloria IN, 08.07.2006.


Bluetooth čip

Veliki manjak bluetooth čipova

Međutim, nestašica se ne pojavljuje samo u Aziji, ona je nedavno postala i svjetski problem. Jedan od vodećih svjetskih distributera Bluetooth čipova je Cambridge Silicon Radio (CSR), koji drži 25 posto svjetskog tržišta, i koji drži oko 80 posto tržišta u Tajvanu, koji je, pak, jedan od najvećih proizvođača Bluetooth čipova u svijetu.

JL, 26.11.2003.