base

im. m     vještina skakanja s čvrstih objekata


BASE

Mamet BASE projekt (BASE je naziv ove padobranske vještine u kojoj se ne skače iz aviona nego s čvrstih objekata: zgrada, mostova, litica i – jama)

Lifestyle, zima 2004.


BASE skok

Radeći kao sport-event manager za Red Bull, upoznao sam se s Felixom i tad mi je pala na um ideja o BASE skoku u jamu.

Lifestyle, zima 2004.


base-jump

Base – jump antipropaganda je zrakoplovnog sporta

VL, 6.02.2002.


                  base-jumpa

Pojava base-jumpa u Hrvatskoj antipropaganda je zrakoplovnog športa i Hrvatski zrakoplovni savez želi se jasno odrediti o toj pojavi kojom se bave pojedinci, koji time dovode u svezu ostale zrakoplovne discipline, posebno padobranstvo, što Hrvatski zrakoplovni savez najoštrije odbacuje kao pojavu aktivnosti visokog rizika, izuzetno opasnu za sve koji u tome sudjeluju i izravno i neizravno.

VL, 06.02.2002.


                    base-jumpom

Temeljem članka koji je objavljen u «Večernjem listu» od 31. siječnja o.g. pod naslovom «Base-jumperi skakali sa Zagrepčanke», Hrvatski zrakoplovni savez kao krovna sportska zrakoplovna udruga u RH te punopravan član Svjetske zrakoplovne federacije FAI, Europske zrakoplovne asocijacije EA, Hrvatskoga olimpijskog odbora i Hrvatske zajednice tehničke kulture izjavljuje da se ograđuje od bilo kakve veze s base-jumpom.

VL, 06.02.2002.


base-jumper

Temeljem članka koji je objavljen u «Večernjem listu» od 31. siječnja o.g. pod naslovom «Base-jumperi skakali sa Zagrepčanke», Hrvatski zrakoplovni savez kao krovna sportska zrakoplovna udruga (…)

VL, 06.02.2002.


base-padobranac

Nitko se nema pravo nazivati vodstvom base-padobrancima jer taj pojam u padobranstvu ne postoji i antipropaganda je padobranskoj vrsti, ….

VL, 6.02.2002.


base jumper

Građevine postaju i poligoni za ekstremnu zabavu

U Šangaju je čak 15 base jumpera skočilo sa zgrade visoke 420,5 metara.

JL, 22.11.2003.


Cijeli ovaj svjetski skakački spektakl popraćen je dugotrajnim pljeskom znatiželjne imotske publike. A base jumperi imali su i odličnu logističku podršku imotske Turističke zajednice, planinara,dragovoljaca.

www.tz-imotski.hr, 06.06.2013.


base jumping 

Taj skok je trebala biti proba za najavljeni base jumping na istom mjestu slijedećeg vikenda za više skakača iz Europe, a nakon ove nesreće otvoreno je pitanje da li će najavljeno natjecanje održati, navode iz HGSS-a i podsjećaju da..

www.ipress.hr, 29.05.2012.